Kruzeri i krstarenja

Foto: sxc, ngould

Jedan od romantičnijih načina kako provesti odmor s drugom polovicom svakako jest krstarenje Mediteranom ili negdje drugdje u svijetu, recimo u blizini Kariba, što je posebno popularno kod Amerikanaca.

Ovisi koja su vaša očekivanja i želje, ali recimo da svi ti kruzeri više manje nude istu ponudu, koja uključuje velik broj restorana, barova, kasina i naravno bazena na otvorenom odnosno na samoj palubi broda. Ono što vas može nagnati da se odlučite baš za određeni tip kruzera može biti jedino destinacija, odnosno gdje želite putovati i što želite gledati dok stojite na palubi jednog od većih brodova.

Otkrijte savršeni odmor koji je u ovom slučaju namijenjen cijeloj obitelji. More i sunce, opuštanje i uživanje i naravno udobnost. U svakom trenutku na raspolaganju su vam, animatori za djecu, dok je zabava za odrasle zagarantirana. Na vašem brodu iz snova dobiti ćete punu pozornost i besprijekornu uslugu.

Kako biste na krstarenje otišli informirani i što je najvažnije pripremljeni iznijet ćemo par najvažnijih preporuka kako biste što bezbrižnije započeli vašu plovidbu. Važno je napomenuti kako biste sa sobom trebali ponijeti što udobniju odjeću s obzirom na to da ćete preko dana uglavnom boraviti na otvorenome, bilo uz bazene, teretani ili u šetnji nekim primorskim gradovima stoga su pamučna odjeća i niske cipele ono što vam treba.

Za one koji vole iskoristiti uslugu posluge te jesti u kabini, to je itekako moguće jer na brodu vam je ta usluga na raspolaganju 24 sata i ako se odlučite za jutarnji doručak u kabini dovoljno je večer prije ispuniti obrazac (formular) i izvjesiti ga s vanjske strane vrata. Najčešće je usluga doručka u sobi besplatna.

Svake večeri će vas u kabini dočekati dnevni program događanja za sljedeći dan, a na vama je da se organizirate kako ćete provoditi dane na kruzeru pa preporučujemo da ipak svaku večer pročitate što će se dešavati sljedeći dan na kruzeru.

Nakon svakog putovanja vrijedi međunarodni običaj ostaviti napojnicu osoblju. Napojnica može iznositi između 4,5 do 8 eura po danu i putniku dok su kod nekih brodskih kompanija napojnice uključene u cijenu krstarenja.

Možemo vam predstaviti u zadnjih godinu dana najbolje kruzere prema mišljenju više ljudi.

1. Silver Spirit

Foto: Flickr, JeanbaptisteM

Silver Spirit poznat je prije svega po uređenju koje asocira na 30-e godine prošlog stoljeća. To je brod koji se prije svega usmjerio na luksuz i raskoš. Debitirao je u prosincu 2009. godine. Silver Spirit nudi osobit luksuz i gosti ga naprosto obožavaju. Na brodu su vam na raspolaganju 4 msažane kade, bazeni, raskošne sobe te apartmani s velikim privatnim terasama.

2. Ekvinocij – Equinox

Ekvinocij se isto tako našao u vrhu kruzera zbog svoje prekrasne unutrašnjosti i izvrsne ponude.

Bit Ekvinocija je zapravo luksuz. Ovaj je kruzer sofisticiran od pramca pa sve do njegove krme, a premašit će i sva vaša očekivanja čim na njega zakoračite.  Možete se opustiti u prostranim kabinama i udobnom smještaju i zaploviti na nezaboravno putovanje. Interijer su uredili poznati dizajneri te pritom pazili i na najsitnije detalje kako bi krstarenje gostima bilo što ugodnije i ležernije.

Foto: Flickr, JorgeBRAZIL

3. Carnival-Dream

Foto: Flickr, Paul Dickerson

Radi se o luksuznom brodu koji po uređenju i samoj ponudi pomalo asocira na karneval i veseli način života.

4. Odyssey

Foto: Flickr, scott1723

Ovaj udoban brod od 450 smještajnih jedinica, soba, izgrađen je tako da bi vi kao gosti istinski uživali u njegovom prekrasnom interijeru. Svoja prva putovanja bilježi u blizini Bora Bore te Sydneya.

5. Oasis of the Seas

Foto: Flickr, Monica R.

Isto tako lijepi kruzer sa vrhunskom ponudom gastronomije i ostalih sadržaja koje kruzer može ponuditi.

Komentari

  1. Sladjana Bajagic kaže

    radila na kruzerima a i krstarila kao gost.ne postoji bolje putovanje od krstarenja.Ja sam teski ovisnik.Postoje desetine kompanija koje imaju kruzere tako da je ponuda ogromna i cijene nisu nedostizne:mogu se kretati 300 evra-30 000(put oko svijeta 6 mjeseci)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>