Bristol, grad luka na jugozapadu Engleske

Foto: NotFromUtrecht/Flickr

Bristol je grad i luka na jugozapadu Engleske, u Bristolskom zaljevu. Radi se o gradu koji je šesti po veličini u Engleskoj, a osmi u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U Sjedinjenim Američkim Državama postoji čak 26 gradova pod tim imenom, dok su u Kanadi samo dva. To samo dokazuje koliko je Engleska nekada širila svoj utjecaj diljem svijeta.

U Bristolu će svatko naći svoj tip zabave. Naime ako volite ludi noćni provod dok ste tamo, toga neće nedostajati. Naime od svih gradova u blizini, u Bristolu se ipak toga najviše događa, a pritom mislimo na velik broj kazališta, koncertnih dvorana, kina, klubova i naravno pubova.

Najveća koncentracija zabave smjestila se u užem centru grada, odnosno u Starom gradu gdje ćete naići na velik broj pubova poput Llandogera, Bristola te BSB-a. Za sve one koji vole plesati Wolf je idealna lokacija.

Pored zabave koju pružaju brojni restorani i drugi ugostiteljski objekti, Bristol nudi brojne znamenitosti koje vrijedi vidjeti. Među njih svakako možemo ubrojiti ulicu gdje ćete naići na velik broj grafita umjetnika Banksyja, koji su poznati po svojoj satiričnoj noti.

Svjetski poznati Clifton most dizajniran je od strane velikog viktorijanskog inženjera Islambarda Kingdoma Brunela, iako nažalost nije doživio završetak gradnje.

Izgradnja mosta započela je 1831. godinne, ali se projekt susretao s brojnim političkim i financijskim poteškoćama. Most je zaista idelana prilika da se malo bolje upoznate s arhitekturom tog vremena.

Također savjetujemo obilazak crkve Sv. Mary Recliffe. Naime radi se o remek-djelu gotičke arhitekture koja stoji tu već 800 godina. U okviru već posvećenih zidova moći ćete vidjeti vrhunsku kolekciju drvenarije iz 18. stoljeća te orgulje i vitraž. Otvoreni su svakim danom osim nedjelje, od 8.30 do 5.00.

Naravno da grad nudi i obilje drugih sadržaja koje ćete sami morati otkriti.

Foto: pandrcutts/Flickr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>